Sekadar Hembusan Dari Hati

Sekadar Hembusan Dari Hati
sesekali sepi itu indah karna kita punya waktu untuk mengingati, merindui...

Sunday, May 24, 2009

Exam Mode~


eXam.. eXam.. Exam..
debish (sambil menumbuk muke sendiri)
napela aku malas sangat nak stadi..
kawan2 laen sebok stadi..

cth kawan yg sebok stadi.. tp dia memang best stdnt klas kami~

aku tgok sekeliling.. mak aih..
sampai ke kantin ah stadi.. xtahan..
mslhnye, yg stadi 2 makhluk2 yg rare gak ar..

tgok le sape yg stadi 2?? siap kat cafe lg..

huh.. kalo tgok time Exam nilah yg plg meriah.. kertas mrate2 ade.. atas lantai apatah lagi~ bilik kompem cam sarang tikos.. hahahha

tgok la kertas2 sekalian... fuhh..

tp best la.. xterase la bilik kite yg paling bersepah time 2.. hahhaha..

org sebok exm aku sebok dengan keje "EDITING".. hahha

sesekali minum kopi sambil ngedit gambor besh oo~

haha.. nasib baik la aku ni bkn yg suke import toyol.. korang tau x toyol 2 ape?? ala.. toyol.. xkan xtau??

ni ah toyol.. orang lipat2 masuk poket ( uiks.. camne aku tau.. ahaa)
tp aku xwat la..

sekian aje untuk kali neh.. wassalam...




Bekerja di waktu Cuti.. ArgHHhh..

Arghhh...
penatnye... orang cti2 nk rehat..
tp aku kne bekerja..
aku terpaksa siapkan gambor wedding..

dahle skang tgah exam..
xpe2.. aku korbankan waktu tido~ uhuuu

ni haa.. gambar yg di Edit..
tp beberapa keping je ar..
malas n penat.. nk upload lame

mau patah pinggang aku tunggu...





hehe.. korang xrase nk kawen ke?? ahaks :P

Thursday, May 21, 2009

Aktivit2 Yg MemenatkaN di Hari Guru~

uhuk2..
lallalallallala.. ehem2..
haaa, ok pon..

fuh.. entry kali neh nk cter hari2 yg sangat memenatkan..
hari guru yg paling memenatkan

ingat x entry air pns 2???

sbnarnye entry ni sepatutnye menyusul slpas ksh air pns 2....
tp xpelah.. aku hold dlu.. publish kendian..
x salah kan?? eheeee


ingat kan pasal air pns 2??
ktrg sampai mktb kul 8 pg..
sampai2 2 aku x tdo lg.. dok maen2 tenet dlu..
kul 9 lbey aku tdo..

lam kul 11 camtu aku dgr alarm aku bbnyi..
DAMN!!! aku ade keje!

aku bgn cpt2.. kejut member..
diorang blur, cian.. masing2 letih..
"jom g penang" aku ajk diorang..
aku, nayie, jax n din brtlak g penang..
umah sorang mber neh.. ade jemputan..

dia nih ar yg jmput kitorang, cekgu kan gayanye..

akak dia kawen.. dia panggil aku amek gmbr
aku smpai umah dia lam kul 2.. perot berkeroncong..
aku lapo~ laponye aku n member2..
sampai2 x leh makan lagi.. masing2 sebok..
"jom ke masjid" tuan umah ajak..
xkan nk refuse dak?? adoyai..
xpelah, follow jela.. dengan mke pasrah..

oo, dah nk akad nikah.. segan lak nk amik gmbar..
uhuuu... camne lak neh..
masuk2 masjid...
"bapak ramai!!! " berpeluh aku..
masing2 nampak pro..
ngan kamera canggih2..
lam banyak2 2, aku sorang je NIKON, laen2 CANON..
redah jela..

alhamdulillah.. sekali lafaz aje

pengantin pmpuan sebak.. selamat sudah..

fuh.. lepas suda..
basah ketiak aku
panas lam masjid 2.
almaklumlah, ramai..


ahli keluarga pengantin

kul 4 gerak g umah pengantin..
nk makan~ hurayYY..
adush! tetamu ramai..
tgu pulak... jax ngan din da makan
tgl aku n nayie..
xpe.. stgah jam pastu alhamdulillah..
leh mkn n kenyang..

ingat keje abes kat situ jek..
adoyai.. outdoor.. fuhhh... balun jela..
dah orang mintak tolong..


ktrg lalu kat sawah. waa, tenang.. ijau..
banyak tempat menarik nih.. aku senyum sorang2
haha, best2 ( lam ati aku)

aku pon mlekanlah keje aku..
tertonggeng2 aku ngamik gambor..
bkn stakat 2 je.. meniarap sume cukup..
dah gatal2 badan aku..

mber2 tgu untuk sesi bsame diorang..
cian.. xpasal2 kne tgu aku..
xpe.. nampak diorang pon tgah syok sndri amik gmbor..
bagos!!!
xperlu aku risaukan korang..


tgah aku snap..
ArgHhhhhhhhhhhhh!!! bateri abes...

aku tgah banyak idea, mber pnye pics x snap lagi..

DAMN!!!

aku pasrah.. ( padah sedey gler, x pueh ati pon ade)

elok la tu.. dah 6.30.. elok la 2 beransur..

dgn lthnye aku balik.
pdhl bdn dah lth sgt2..

x ckp ngan 2.. mber aku nk dtg tdo mktb!!

ADOIII...
x kan x nak kasik kan..
uhuuu..
xpe2..
dia smpai mktb kul 11 mlm..
ktrg tdo kul 4 a.m..


Selamat hari GUru lam ati aku..
aku guru yg plg Lth lam dunia.. uhuuu


* rupe2nye mber aku dtg nk kasik kad jmputan..

xsangke, dah sampai seru ( nak kawen dah) alhamdulillah...
ade lagi keje aku ( sambil tersenyum)

p/s:- dia suh aku amik pic time dia kawen.. uhuuu


thanks kawan2 yg sudi tunggu ( baru aku pasan yg aku ade amik gmbr korang.. skeping ni je.. jadilah)

inilah gambar kawen yg aku amik.. xdelah cun mane...
amatur.. ehee





Tuesday, May 19, 2009

Tak Memahami @ ingin di Fahami???


sesekali aku bangun, aku duduk, aku tunduk..
kadang2 hati runsing, kepala pening, bikin pusing..

hurm.. macam2 skang nih.. segalanye bercampur baur..
aku nk care, kate nyebok, aku wat x tau kate aku x amik tau..
Yang mane satu Nih?????

well korang tau kan ape 2 friendship..
cubit peha kiri, peha kanan terase..
tapi 2 cume perumpamaan..
situasi skang nih, cubit kiri ke, cubit kanan ke..
sume aku yg rase..
cam syial!!!

ok fine.. bile slow talk diorang ckp aku ni pelik..
aku susah nk bwk bincang
aku demand.. itu lah, ini lah..

kalo diorang ajak, even aku ade keje aku korbankan..
demi sebuah persahabatan..
aku cube untuk wat sume happy
walaupun diri aku sendiri x pnh happy
kadang2 aku btl2 ade keje.. sbb member ajak, merayu2..
aku x sampai hati.. aku follow..walaupun hati berat..

aku cbe utk x nyusahkan kwn2..tp adat manusia la..
saling memerlukan n saling melengkapi..
aku ajak.. diorang x nk. bkn ape pon..kdg2 ajak mkn je..
kdg2 rase sebak.. bkn ape..
seolah2 ape yg aku wat kt diorang slame nih
xde pon yg sedar..
diorang nih x de perasaan ke hah??

aku x harap ape..
sedikit mase... tu je.. kita kan kawan~

kadang2 bengang gler.. aku sbr..
aku bengang, aku cbe tenang.. aku diam..
aku mls nk ckp.. 2 aku.. diorang kate emo..

aku dhle jenis baran..
aku cbe tahan.. pengalaman banyak ajar aku..

sblm nih ape yg x pnh rosak??
speaker?? perfume?? handphone..
sume aku baling, semua aku sepak
banyak menda dalam bilik aku da rosakkan bile aku bengang..

tapi sampai bile??
aku malas dah gado2.. kite kan kawan~

baru2 nih pon aku ade mengamok.. tp sket jela..
aku baling menda2 kecik je..
aku sepak kerusi.. aku jthkan barang..
dh lame aku tahan. dh lame aku sbr..

malam 2 aku ok balik..
even x tenang aku cube.. alhamdulillah..

skang nih, aku banyak pikir..
kul 2, 3 pagi aku lepak sorang2 tp pdg..
betul ke aku nih jenis yg x memahami?? atau korang nk diri korang je difahami??

camane 2... pikir2kanlah..

Sunday, May 17, 2009

SApe KaTe Maktab xCun??


tetibe jek aku wonder..
nk tau sbb ape??
td aku terdengar suara2 sumbang dari atas..
diorang jerit "apa barang maktab, dhle buruk.."
berasap telinga aku dengar.. ye dak pon kne dok luar, relax jela..

ape2 hal pon, aku sangat suke ipsah nih..
dah 4 tahun aku kat cni, sgala perubahan aku nampak..
memang berbeza sangat dulu n skarang

kalo nk compare mktb kte ngan mktb laen, tros terang ckp, ipsah memang cun abes..
aku pnh beberapa kali g beberapa mktb sluruh malaysia dlm kejohanan kagum (bkn nk bangge eh) blh nampak perbezaan 2..

yg paling aku suke, ipsah ni jd medan aku mengasah bakat fotografi..
banyak scene lawa2 kat cni..

x kire la bilik ke, billik tv, pulako ato mane2 pon..
blh kate sume cun la..

korang x percaye??
nih aku tunjukkan buktinye..


gambar kat pulako~ dkt ngan bkt gerko..

kat area gelanggang bola baling

yg nih kat bilik.. hehhehe

yg nih kt dpn block D

nih gambar kat bilik tv.. percaye x??

yg nih block pompuan..

so nih yg korang kate buruk??
xdelah sangat.. betul dak???
ape2 pon, kite kne bangge dengan ipsah, YEAHHH!


Mandi malam??? knape tuh?


hahaha... tajuk nak gempak je..
padahal xdelah ape sangat..
sebenarnye nk gtau yang kitorang g mandi air panas kat Ulu Legong, Baling jauh gak sebenarnye tmpat nih..
naseb baiklah din (PISMK) yg drive..

ni ah din yg dimaksudkan.. macho x??

kitorang gerak dari IPGM KSAH ni lbey kurang 1.45 la kot..
kitorang pnjm kete daha ( dengan muke x malunye) thanks daha!

dalam perjalanan 2 team kitorang kebuluran lak...
so ape lg.. menyinggah le..
kat pekan kuala ketil..
maka aih.. kbtln awek yg amik order 2 cun..
ape lg, lame lah kitorang melekat.. hahaha
ade gak aku curi2 amik gambar.. tp blur la plak.. hahhahaha

zack tengah minom teh 0' panas

kul 3 cm2 la ktrg sambung perjalanan..
dengan perot masing2 yg terkedepan (except 4 aku laa~)
pjalanan dia agak scary la.. tmpt dia spooky gler..
dgn xde orangnye.. lam kul 4.30 ktrg sampai..

ni ah kolam air pns 2~ best x??

adoyai, ramai la plak.. ala, redah je...
hik3, nk mandi je pon..
panas la plak air dia ( dah nama pon mandi air panas)
mslhnye pns sgt la.. nk trn pn malas..
ade part2 sensitip yg menyiksakan.. sengal ooo..
hahahha last2 sume redah gak mandi..

ni gambar sblm kitorang bertolak balik

kitorang btlak balik dari sane lam kul 7 la..
kul 8.30 a.m kitorang selamat sampai kolej..

alhamdulillah..

sampai 2 ape lg~
wachaa ( sambil landing atas katil
)

best2~
nk cube bleh la..
sonok weh..

Friday, May 15, 2009

Thursday, May 14, 2009

cEPATNYE Mase BerLalu..


sedar x sedar cepatnye mase berlalu.. aku di IPSAH dah 4 tahun..
dalam 4 tahun 2 ade suke ade duka.. sume aku dah rase..

teman datang silih berganti.. adat petemuan.. setiap yg betemu pasti akan merasakan perpisahan..
macam aku nih, da bpe banyak mber yg tglkan aku kt cni..
stat dr kpdm, kpli, tesl c2, tesl c3, tesl c4..
sume lah.. bkannye ape... kitorang yang paling lame so kitorang merasa sumernye..

haih..
kehilangan yg paling terase skali geng cohort 4 la..
ramai mber c4 yang aku rapat..
xde diorang memang terase kehilangan la..
nasib la dak2 c5 ade lagi..

tapi aku terase skali khlgn mber paling aku rapat, nasren..
time dia blah g upsi dulu, serius angau jap..
kadang2 dgar dia nyanyi kat toilet, dia bising2 kat block.. huh
padahal da lame dia g upsi
nasib la dia kerap datang ipsah..

skang nih dak2 c5 plak nk g upsi..
cepatnye mase berlalu..
diorang dah nk tgalkan aku..
uhuuu

aku ingat lagi time bdk2 nih masuk..
daha yg plg dkt dgn aku..
memang rapat giler.. kbtln bilik dia dpn 2 je..
ape2 pun sume same.. memang rapat tahap cipan la..
gaduh 2 x sahle kalo xde.. tp biase la..
carik2 bulu ayam, lama2 bercantum juga..

cam dak2 lain pon ape kurangnye.. aida, ana, ruby, alip, ben, along, tyra, ika, fatin.. n ramai lagila.. pnt nak taip..

best la ngan dak2 nih..
macam2 karenah ade..
giler2 n havoc sket..

zack pon ngan perangai ntah pape..
hehehe..
melompat sane, melompat cni..
hak3..

pete dgn laen mcmnye..
lalala~

papehal pon, selamat maju jaya la kat korang..
jangan lupa aku kat cni..
next sem jack, din sume da last..
pastu tggallah aku sorang..

ni ha.. gambar2 lame..
jom kite kenang balik..

ana n aida, gudluck...

daha ngan bestfren waktu elt

korang ingat lg ntahle pic nih.tme aku jd ayam 2..

korang dulu2.. kuros n laen siot... ben skang da gemok


ni gambar last korang yg aku amik...

Tuesday, May 12, 2009

open block- KEMAS KE KEMAS??


OPEN BLOCK??? ape tu?? JoM Kita TerJah!!!


hahha..

toink3..

ok, nk cter sket pasal open block kat IPSAH nih..
wallamak, meriah gler bapak ar..
yg pompuannye sebok nk tgok bilik laki, yg laki pon ngidam nk tgok bilik pompuan..

yg bestnye open block nih, aku tgok dak2 laki kat block sume dengan lakonan masing-masing mengemas bilik..
cayalah korang :P

tp x kurangnye dengan bilik yg sedia kemas..

waktu open block 2, ramai la plak kan nk masuk bilik aku..
adoi.. x terlayan hah..
masing2 nk tgok gambar yg aku lekat kat dinding sejak sekian lama..
bilik aku padat mcm tin sardin, almaklumlah... bilik bawah skali..

waktu g blok pompuan, aku gerak sorang2.. aku tetapkan misi nk g sume bilik..
haha, giler smangat..

aku stat ngan blok H, D, B, A ngan C..
wuish.. pnt wooo... aku redah je bilik sesape pon..
knal x knl aku melawat.. serius, aku pon caye yang aku nih mesra rakyat..
hahha (promote diri sendiri)

memang open block nih pade aku best la..
tp 1 je, panjangkan sket mase.. mane smpat n x fair ah..
blok laki 2 je, blok pompuan mak aih.. sampai 6..
kasi ar mase lbey sket..

overall, objektif tercapai dimana aku berjaya menegur berape ratus ntah warge IPSAH yang slame nih aku x pnh knl n tegor.. cayalah..

p/s: yang terkilannya, aku x bawak kamera.. uhuuu

nih ade la gambor bilik aku... uhuuu ( thanks jack (rmate) yang sentiasa memastikan bilk kite kemas) wakakka

tapi nih side aku la... kemas ke kemas?? hahaha, ini bkn lakonan...

Monday, May 11, 2009

selamat hari ibu- coretan buat bonda tercinta



selamat hari ibu..
hanya ungkapan ini yang mampu aku kalungkan buatmu ibu..
ibu yang tidak pernah mengenal erti kalah, ibu yang tidak pernah mengenal erti payah..
ibu, engkaulah insan mulia dunia dan akhirat..
setitik susumu ibu yang kuminum.. kuhutang dahulu..
akan kubayar kelak ibu..

ibu..
engkaulah insan yang paling tabah, setabah2 ciptaanNya..
aku bangga menjadi anakmu ibu.. aku bangga!
ketabahanmu ibarat tiang yang menyokong kami..
andai patah tiangmu, rebahlah kami, jatuhlah kami menghempas bumi..

ibu, engkau membesarkan kami dengan linangan air mata pilumu..
disaat2 insan lain merasakan bahagia, engkau hiba menderita..
dengan linangan air mata kau bangun..
engkau merangkak mengatasi kepayahan, demi kami anak2mu..

ibu, kini engkaulah ibu engkaulah bapa..
keringatmu yang mengalir sungai rezeki kita sekeluarga
jalinan hiba pada wajahmu sumber inspirasi..
alis mata sepimu lambang kesucian.. lambang keagungan!

ibu,
walaupun kini engkau seorang sahaja yang membesarkan kami
kupasti, suatu hari nanti kau pasti bangga..
anak2mu kini mula mengorak langkah ke mercu jaya..
insyaAllah, sengenggam ijazah pasti didalam genggaman kami semua..

ibu, doaku semoga kau bahagia selalu..
andai tiada lagi pertemuan kita bersama abah di dunia ini...
kupasti, suatu hari nanti kita pasti akan bersama..
mahsyar, pasti menjanjikan pertemuan abadi kita sekeluarga..

ibu..
syurgalah selayaknya bagimu..
dengan linangan air mata ini aku memohon doa..
semoga engkau panjang umur dan yakinlah..
kami anak2mu akan melakarkan potret indah buat tatapan hidupmu..
wassalam..

buat semua ibu di dunia..
SELAMAT HARI IBU
jasamu umpama selautan kasturi yang kekal mengharum di persada hati..

lama betul aku menyepi...
kebizian membatasi..
kekalutan melanda..
kini aku kembali..